Alföldhír Kft.

Alföldhír weboldal újratervezése

A portál célja a Jászság, a Tisza-tavi régió, a Nagykunság, a Tiszazug és Szolnok híreinek színvonalas, érthető közvetítése.

Szolgáltatások
UX/UI design
Webfejlesztés
Platform

Web és mobil

WordPress
Jira
Figma

Bevezető

Az Alföldhir egy dinamikusan fejlődő hírportál. Az oldalra látogatók Jász-Nagykun-Szolnok Megye naponta frissülő hírei, programajánlói, és érdekes eseményei között válogathatnak. A portál célja a Jászság, a Tisza-tavi régió, a Nagykunság, aTiszazug és Szolnok híreinek színvonalas, érthető közvetítése.

Feladat

Projekt Célok és Háttér:

Az Alföldhír weboldalának átalakítását elsősorban az indokolta, hogy a meglévő weboldal már nem szolgálta elég hatékonyan az olvasók igényeit és az üzleti célokat, emiatt szükségessé vált az oldal korszerűsítése.

A projekt célja a weboldal felhasználói élményének javítása, a látogatók számának növelése, a tartalom frissítése és bővítése, valamint egy új esztétikus megjelenés kialakítása volt.

Fejlesztés

Tervezés:

Design tervezés: Weboldal kinézetének és felépítésének megtervezésekor fontos szempontvolt, hogy egy az eredeti arculattal harmonizáló, a látogatói célcsoport igényeinek megfelelően, eltúlzott design elemektől mentes, letisztult és könnyen navigálható megjelenést hozzunk létre.  

Fejlesztés:

A weboldal Wordpress alapú. A fejlesztés során hasznos funkciókkal bővült a portál, többek között új kategóriákat hoztunk létre, átláthatóbbá tettük a navigációt, illetve egy időjárás előrejelző widget is elhelyezésre került az oldalon. Izgalmas kihívást jelentett, hogy az oldal tartalomgyártói számára egyszerűvé és felhasználóbaráttá tegyük a rendszeres új cikkek feltöltését, egy a számunkra létrehozott felületen.

Fontos volt továbbá, hogy miközben az összes korábbi tartalmat átültetjük az újoldalra, minden korábban felmerülő böngésző-kompatibilitási problémát megoldjunk, kiemelt figyelmet fordítva a látogatói élményre.

 

Összegzés

Eredményekés Hatás:

Az Alföldhír weboldalának újratervezése figyelemre méltó eredményeket hozott. A továbbfejlesztett dizájn és struktúra jelentősen javította a felhasználói élményt, friss és vonzó megjelenésével új látogatókat vonzott.

Az elért eredmények egyértelműen tükröződnek a megnövekedett látogatószámban, a weboldal jobb használhatóságában és a pozitív felhasználói visszajelzésekben. A projekt sikeresen hozzájárult ahhoz, hogy az Alföldhír honlapja nem csak esztétikai, hanem funkcionális és tartalmi szempontból is kiemelkedő helyet foglaljon el a digitális térben.