Siófok Kézilabda és Tenisz Club Kft.

Siófok KC Applikáció

2006-ban a klub még a kézilabda harmadik vonalában szerepelt, majd a bajnoki cím megszerzésével feljutott az NBI/B-be.

Szolgáltatások
UX/UI design
Cross platform mobil fejlesztés
Stratégiai tanácsadás
Platform

Mobil

Angular
Firebase
React Native
Jira
Figma

Bevezető 

A Siófok Kézilabda Club a város és Somogy megye NBI-es női csapata. 2006-ban a klub még a kézilabda harmadik vonalában szerepelt, majd a bajnoki címmegszerzésével feljutott az NBI/B-be, ahol két évet töltött a csapat. A Magyar Kézilabda Szövetség felkérésére a 2009/2010-es bajnoki idényt már az élvonalban kezdte meg az egyesület. Az SKC 2019-ben a 10. évét töltötte az első osztályban, és a klub történetének legsikeresebb évét produkálta megnyerve az EHF-kupát, valamint bronzérmet szerezve a magyar bajnokságban.

Feladat

Projekt célok és háttér:  

A Siófok KC mobilalkalmazás projektnek fő célja az volt, hogy közvetlen kapcsolatot építsen ki a kézilabdacsapat és a szurkolók között. Mindezt egy olyan informatív mobil applikáción keresztül, amely lehetővé teszi a klub híreinek és információinak megosztását, az események és mérkőzések naptárának nyomon követését, valamint az interaktív közösség kialakítását a klub rajongói körében, biztosítva a szurkolókkal való interakciót.

Fejlesztés

Tervezés:  

A tervezési és fejlesztési folyamat számos kulcsfontosságú lépést tartalmazott, kezdve egy átfogó követelményelemzéssel, amely az ügyfél igényeinek és felhasználó elvárásainak felmérésére irányult. Ezt követte a tervezési fázis, amely az alkalmazás felhasználói felületének (UI) és felhasználói élményének (UX)kialakítására összpontosított.

Fejlesztés:

A fejlesztési szakasz az alkalmazás megépítését foglalta magában, amely a hírek és események kezelését, valamint a rajongói közösség interakcióinak elősegítését szolgálófunkciókat tartalmazta. A stabilitás és a zökkenőmentes felhasználói élménybiztosítása érdekében szigorú tesztelésre került sor. A projekt az alkalmazástelepítésével és közzétételével zárult az App Store és a Google Play áruházban.

A folyamat során React Native és Flutter fejlesztési keretrendszereket alkalmaztunk, az adatok feldolgozása és kezelése a szerveroldalon történik.

A kihívások közé tartozott az alkalmazás optimális teljesítményének és stabilitásának biztosítása, valamint egy interaktív közösség létrehozása és a felhasználók bevonása. Ezen kihívások leküzdése érdekében a csapat alapos tesztelési és minőségbiztosítási intézkedéseket hajtott végre az alkalmazásstabilitásának garantálása érdekében. Emellett interaktív funkciókat és visszajelzési mechanizmusokat vezettek be, hogy a felhasználókat aktívan bevonják a platformba, elősegítve a közösségi elkötelezettség érzését. Ennek az átfogó megközelítésnek a célja az volt, hogy ne csak megfeleljen, hanem túl is szárnyalja a felhasználók elvárásait mind a teljesítmény, mind az alkalmazáson belüli közösségi interakció tekintetében.

Összegzés

Az alkalmazás elérte legfontosabb célját, örömöt és elkötelezettséget váltott ki a felhasználók körében. A szurkolók mostantól zökkenőmentesen hozzáférhetnek a klub híreihez és eseményeihez, ami szorosabb kapcsolatot alakít ki a csapat és a szurkolók között. Az interaktív közösség építése kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a szurkolók közelebb kerültek a klubhoz, közös teret teremtve szenvedélyüknek és lelkesedésüknek. Mindezek révén a Siófok KC kézilabdacsapat sikereinek köszönhetően a szurkolók elkötelezettségének jelentősnövekedése is tapasztalható, így egy élénk és egységes szurkolói bázis alakult ki a klub körül.